Mai 2013

Crearea realitatii-Crearea sanatatii

Trupul-minte uman este o parte a unui camp de inteligenta constient, ganditor. In fiecare secunda a existentei, expresia locala pe care o numim “trup-minte” schimba energie si informatie cu expresia nonlocala pe care o numim “univers”. Singura problema este ca noi facem acest lucru in mod inconstient. Un om obisnuit gandeste aproximativ saizeci de mii de ganduri pe zi. Acest fapt nu este deloc surprinzator. Ceea ce este putin tulburator este ca 95 de procente din gandurile pe care le avem astazi sunt identice cu gandurile de ieri. In fiecare zi, cream in mod inconstient aceleasi tipare de energie, care dau nastere aceleasi expresii fizice a trupului.

A fi

Daca ascultam o simfonie cantata de o orechestra de o suta de instrumente, fiecare instrument vibreaza la o frecventa diferita –si totusi, prezenta unuia nu-l inlatura pe niciunul dintre celelalte. Daca urechile noastre nu ar putea auzi decat o singura frecventa, am pierde restul simfoniei si probabil ca nu am asculta decat un instrument, dintr-o suta. Nouazeci si noua la suta din muzica ne-ar fi inccesibila, pentru ca nu am fost acordati sa ascultam si celelalte frecvente.

Profilul constientei mele

Acum, ca ati observat care va sunt limitarile (cititi Modificarea realitatii voastre pentru a-i face loc celui de-al noualea secret) creionati un profil al constientei voastre, la acest moment. Notati profilul iar pentru fiecare categorie, folositi o scala de la 1 la 10. Pastrati cele scrise si recititi dupa saizeci de zile, ca sa vedeti cat de mult v-ati schimbat. La sfarsitul celor saizeci de zile, evaluati-va fara sa va uitati la notele initiale.

Modificarea realitatii voastre, pentru a-i face loc celui de al noualea secret

Motivul pentru care Christos, Buddha, Socrate sau orice alt invatator spiritual rezoneaza cu noi personal este ca, in constiinta limitata, exista strafulgeri bruste si clare ale unei realitati transcedentale. Mintea ta vrea sa transceada. Atentia limitata este ca si cum ai avea o singura luminita, care straluceste pe un singur obiect. Ea exclude tot ce se afla in afara razei ei; echivalentul mental este respingerea.

Modificarea realitatii voastre

Umbra exista si este ascunsa vederii. Pentru a o gasi, trebuie sa ne dedicam unei calatorii descendente. Ganditi-va la aceasta calatorie, ca si cum ati merge sa recuperati parti din viata voastra care au fost abandonate, pentru ca v-ati simtit vinovati sau rusinati pentru ele. Furia care izbucneste din umbra este atasata de evenimente trecute, care nu au fost rezolvate niciodata. Acum, acele evenimente au trecut, insa rezidurile lor emotionale au ramas.

Raul nu este dusmanul tau

Cel mai crunt esec al spiritualitatii apare in fata raului.Oamenii idealisti si iubitori, care nu i-ar face rau niciodata altcuiva, se trezesc atrasi in razboi. Credintele care propovaduiesc existenta unui Dumnezeu unic conduc campanii pentru a-i omori pe necredinciosi. Religiile iubirii involueaza, ajungand la atitudini de ura fata de eretici si fata de aceia care ameninta credinta.

Cautarea unei imagini despre sine si lume

Trauma de atasament dezamageste nevoia de dragoste, adapost, protectie si acceptare. Oamenii pe care trebuie sa ne bazam cel mai mult, parintii nostri, nu sunt langa noi si abuzeaza de dependenta noastra. Ei ne darama granitele si-si descarca traumele in sufletul nostru. Se intelege ca de aici apare o filosofie de viata care se bazeaza pe neincredere, este lipsita de constiinta si nu are limite, pentru ca in familie nu exista o constiinta care sa arate cum se deosebeste ceea ce este corect de ceea ce este fals.

Intalnirea cu Sinele

Cuvintele pot sa spuna destul de multe despre Sinele adevarat, dar este nevoie de o intalnire efectiva, pentru a-ti da seama ce este acesta.  Sinele vostru adevarat are calitati pe care voi le simtiti deja, in fiecare zi. Inteligenta, stare de vigilenta, de adaptare, de cunoastere – ori de cate ori intra in joc una dintre aceste calitati, traiti mai aproape de Sinele vostru real.

Cauta sa te depasesti

Atunci cand Sinele tau este fix si stabil, poti gandi ca ai realizat ceva pozitiv. Oamenii spun: „Acum stiu cine sunt”. Ceea ce stiu ei cu adevarat este o imitatie a Sinelui real, o colectie de obiceiuri, etichete si preferinte, cu totul si cu totul legate de trecut. Trebuie sa cauti sa mergi dincolo de aceasta identitate auto-creata, pentru a gasi sursa altei energii. Martorul tacut nu este al doilea tau Sine. El nu este ca un costum nou, care atarna in dulap si pe care poti sa-l imbraci, inlocuind costumul ponosit, pe care l-ai uzat de tot.

Nu cenzura si nu nega ceea ce simti

La suprafata, viata de zi cu zi a devenit mai confortabila decat a fost vreodata. Cu toate acestea, oamenii inca mai traiesc vieti de disperare tacuta. Sursa acestei disperari este reprimarea – sentimentul ca nu poti sa fii ceea ce vrei sa fii, nu poti sa simti ceea ce vrei sa simti, nu poti sa faci ceea ce vrei sa faci. Un creator n-ar trebui sa fie niciodata blocat in felul acesta. Nu exista nicio persoana cu autoritate, care sa impuna aceasta reprimare – ea este, in totalitate, autoimpusa.

Deschide-te catre necunoscut

Toata cartea aceasta, care vorbeste despre misterul vietii, se intoarce, in repetate randuri, la necunoscut. Cine crezi ca esti nu este ceva real, ci un amestec de evenimente trecute, dorinte si amintiri. Acest amestec are o viata proprie – el inainteaza prin timp si spatiu si traieste experienta doar a acelor lucruri pe care le cunoaste. O noua experienta nu este noua cu adevarat, ci doar o variatiune usoara a unor senzatii foarte familiare.

Intalnirea cu martorul tacut

Expresia “urmeaza-ti fericirea”a devenit o maxima pentru multa lume. Principiul care sta in spatele maximei este ca orice ii aduce cuiva bucuria cea mai profunda este un indiciu de incredere pe care sa-l urmezi catre viitor. Un indiciu inca si mai de incredere este sa-ti urmezi constienta, pe masura ce aceasta se dezvolta. Uneori, constienta nu este acelasi lucru cu bucuria sau cu fericirea. S-ar putea sa devii constient de o nevoie ascunsa de a simti durere sau de un simt sacaitor de disconfort ori de nemultumire fata de limitarile din viata ta actuala. Cei mai multi oameni nu urmeaza aceste indicii. Ei cauta surse exterioare de fericire si cred ca fericirea lor vine de la acestea.