Iulie 2016

Sunt momente din viata cand te indoiesti de tine

imagine_0.jpgSunt momente în viaţă când te îndoieşti de tine, nu vezi drumul înainte pentru că eşti foarte atent la durerea trecutului şi nu ştii ce să faci. Eşti foarte surprins când din jurul tu se ridică o instanţă care te ajută să  te regăseşti, să găseşti calea spre tine, este ca şi cum calea te găseşte pe tine. De ce? Pentru că e dintotdeauna a ta.

FREE WOMAN: Feminitate și well-being

poster.jpgVacanța este perioada perfectă pentru relaxare și celebrarea feminității!

De nenumărate ori ești prinsă în a rezolva cât mai multe responsabilități, fie la job, fie acasă, având grijă ca totul să meargă ca pe roate... șefii să fie mulțumiți, casa să fie primitoare, soțul/ iubitul să fie fericit, iar copiii să se dezvolte într-un mediu în care să nu le lipsească nimic, nici material, nici emoțional. Îți propunem să ne reamintim împreună ce înseamnă un timp de calitate petrecut cu propria persoană, iar pentru că vacanța este momentul cel mai bun pentru a ne încărca bateriile, te invităm la o seară relaxantă, în care să celebrăm feminitatea într-un mod inedit - în workshop-ul în aer liber Free Woman: Feminitate și well-being. Înscrie-te!

Recrutam psihologi colaboratori pentru departamentul GAMMA KIDS

poster_final_var_2_0.jpgAlătură-te echipei GAMMA KIDS!

GAMMA Clinic Psychology din Iași se extinde cu un nou departament: GAMMA KIDS – departamentul în care copiii de toate vârstele, împreună cu părinții lor și întreaga familie, vor găsi tot sprijinul de care au nevoie pentru a se dezvolta, a crește armonios și a fi fericiți.

Micul Print (de la noi)

foto_singuratata.jpgMicul Prinţ (de la noi)
by terapeut Mihaela Macovei

Vara sau vacanțele pot fi foarte greu de suportat atunci când ești singur. Cu toate astea există întotdeauna o soluție pentru a schimba asta. Motivul pentru care ești singur poate fi chiar răspunsul la întrebare. Acesta ar putea fi pentru că: ești foarte ocupat și numai ai timp să ieși, să cunoști persoane noi, sau poate pur și simplu, nu ți-ai propus să ai o relație, în această perioadă, mai delicată este situația când abia ai  încheiat o relație care a durat ceva ani, ori ești într-o relație în care nu mai comunici cu partenerul. Oricare ar fi motivul singurătății tale,  poți schimba asta. Dacă se întâmplă să te simți izolat,  între cer și pământ, cu siguranță este și o parte bună în asta.

Si medicii se streseaza cateodata

2_1.jpgȘi medicii se stresează câteodată
by Psihoterapeut Livia Băețica

Cu toții știm că orice loc de muncă presupune un anumit nivel de stres, care vine din diferite surse: presiunea timpului, relațiile cu colegii, șeful sau clienții, lipsa unor procedure clare, etc. Atunci când lucrurile scapă de sub control și stresul profesional are o intensitate mare pe o perioadă lungă de timp se poate ajunge la o stare de suprasolicitare profesională, de epuizare și oboseală continuă, căreia specialiștii i-au dat numele de sindrom de burn-out (Herbert Freundberger, 1974).

În 1981, Maslach si Jackson propuneau următoarea definiţie pentru Sindromul de Burnout: „un sindrom de epuizare emoţională, de depersonalizare şi de reducere a realizării profesionale, apărut la indivizii implicaţi profesional alături de alţii”. Așadar înțelegem că acest sindrom afectează într-o mai mare măsură profesioniștii care lucrează cu oamenii: medicii, asistentele medicale, asistenții sociali, psihologii, preoții.

Studiile arată că în sistemul medical cel mai mare risc de burn-out îl au: medicii chirurgi, oncologi, medicii psihiatri, medicina de familie, medicina de urgență și cei care lucrează în specialitatea obstretică-ginecologie. Astfel de studii s-au făcut și în România, care au confirmat concluziile la care s-a ajuns la nivel internațional.

Cand medicul iti recomanda sa mergi la psiholog

doctor-and-patient.jpgCând medicul îți recomandă să mergi la psiholog
By psihoterapeut Livia Băețica

Atunci când te duci la medic te aștepți să-ți rezolve problema de sănătate cu care ai venit, să primești un diagnostic și tratament. Ești obișnuit ca medicul de familie să-ți dea trimitere către alți medici specialiști, dar cum ai reacționa dacă te-ar trimite să vorbești cu un psiholog sau psihoterapeut?

Singuratate versus Solitudine

singuratate_0.jpgSinguratate versus Solitudine 

Singuri vara, singuri de Crăciun, singuri de Paşte..., singuri tot timpul… există momente în viaţă în care ne găsim singuri cuc. Cum să facem faţă unor astfel de momente? Secretul este să ne punem întrebarea potrivită.Chiar aşa, oare ce este singurătatea de fapt, dar solitudinea? În cadrul workshopului ,,Singurătate versus Solitudine” ne propunem să abordăm aceste teme căutând să aflăm ce se află în spatele acestor stări. Inscrie-te!

PSIHOLOG, PSIHIATRU, PSIHOTERAPEUT. CINE, CE FACE ?

images3_1.jpgPSIHOLOG, PSIHIATRU, PSIHOTERAPEUT. CINE, CE FACE ?
by Mihaela Cojan, psihoterapeut în supervizare GAMMA Clinic Psychology

Pentru că există încă destul de multă confuzie privind diferenţele între aceste categorii de specialişti şi pentru că ne dorim ca oricine are o problemă să ştie cui să se adreseze, în funcţie de natura acelei probleme, ar fi utile câteva precizări legate de diferențele dintre ele.

Cum poți începe revigorarea relației de cuplu?

articol_cuplu.pngCum poți începe revigorarea relației de cuplu?
by Raluca Ferchiu

O problemă cu care cuplurile vin adesea în cabinetul de psihoterapie este lipsa de comunicare sau neînțelegerile, fără însă a ști exact de unde pornește această lipsă de comunicare. După un timp, ambii parteneri conștientizează faptul că au neglijat dorința de conexiune, prezența reală în relația de cuplu și au uitat să se conecteze unul la celălalt și nu au mai putut fi atenți la nevoile lor sau ale partenerului, în anumite momente.

Sexualitate si libertate interioara

poster_final.jpgWorkshop-ul ”Sexualitate și libertate interioară” din cadrul seriei ”Intimitatea în cuplu: bărbatul sincer și femeia liberă” are rolul de a învăța partenerii să observe și să conștientizeze nivelul la care se situează în folosirea condiționărilor din mai multe domenii din relație (sexualitate, bani, roluri etc) și de a ajuta relația de cuplu să se deplaseze din acest nivel al schimburilor reciproce către următorul nivel, cel al co-creației.

Jocul ”interesant” al butoanelor în relatia de cuplu

poza_articol_2.jpg

Jocul ”interesant” al butoanelor, în relația de cuplu
By Raluca Ferchiu, GAMMA Clinic Psychology by GAMMA Institute

În multe dintre momentele de criză, dar nu numai, partenerii din relația de cuplu își apasă butoanele (punctele sensibile) fără a conștientiza efectul asupra partenerului, dar și asupra propriei persoane și a relației. Odată apăsate punctele vulnerabile, trăirile celuilalt îl fac să procedeze exact la fel și să reacționeze defensiv, cu aceeași monedă.