Ce-i si cu dezvoltarea asta personala?

cojan_mihaela_0.jpgCe-i si cu dezvoltarea asta personala?
by psihoterapeut sub supervizare Mihaela Cojan

Când mi-am început mai intens dezvoltarea personală, încă nu o numeam aşa. Nici nu ştiam cât de amplu şi complex domeniu este şi nici nu ştiam că am să devin pasionată de asta. Eram doar într-o căutare....o căutare asiduă şi neliniştită a ceva, a unor răspunsuri la nişte intrebări fundamentale: Cine sunt eu? Cum mă vad altii? La ce mă pricep, la ce sunt bună şi de ce nu sunt bună la toate? În capul meu era următoarea dorinţă: Vroiam sa mă “fac” perfectă!!! Să nu mă mai enervez, să nu mai sufăr, să nu mai greşesc, să nu mai dezamăgesc, să nu mai am emoţii.... Chiar acum, când scriu asta cu “să nu mai am emoţii” mă bufneşte râsul. Cum, Doamne fereşte, să nu mai am emoţii? Adică să nu mai simt ? Nimic? Vă daţi seama cum ar veni asta....

Slavă Domnului ca mi-am revenit! Acum nu numai că vreau să am emoţii dar le simt şi le privesc cum vin, cum se desfasoară şi cum pleacă. La fel şi cu gândurile: şi ele vin, şi vin multe, şi repede, unele se bat intre ele, altele sunt chiar contradictorii dar din nou,  le privesc cum se luptă, cum apar şi cum sunt înlocuite imediat de altele.

Asta nu inseamnă că sunt undeva deasupra tuturor lucrurilor şi că nu imi pasă. Dimpotrivă simt, gândesc şi trăiesc fiecare minut din viaţa mea aşa cum o face oricine. Doar că mi se pare acum mult mai uşor, şi înţeleg lucrurile mult mai bine.
Cred că astea ar fi principalele câştiguri ale unei dezoltări personale de succes. Dar nu a fost usor şi nici nu s-a intamplat după o carte sau două sau nouă. S-a intâmplat în timp, carte cu carte, şedintă cu sedintă, zi cu zi de exerciţii cu mine insămi.

Da, am facut şi şedinte de dezvoltare personală cu un profesionist şi am avut norocul să-l intalnesc pe unul din cei mai buni! Astfel am ajuns şi eu, la rândul meu, să ţin şedinţe de dezvoltare personală şi să fac din asta o profesie. Pentru că am toată increderea şi, zic eu, suficiente cunostinţe, după 9 ani de studii si 15 de practică in psihologie care să ma ajute să-i ajut şi pe alţii să atingă starea de bine interioară de care ma bucur in fiecare zi!

Psihoterapeut sub supervizare Mihaela Cojan

Gamma Clinic by Gamma Institute     

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
dezvoltare
pasiune
perfect
emotii
viata
gandire
castig
timp
profesionist
succes

Comentarii

Pagini

Adaugă comentariu nou