Fii cel mai bun prieten al tau ... si imbratiseaza-ti sufletul!

poza_livia_2101.jpgFii cel mai bun prieten al tău ... și îmbrățișează-ți sufletul !
by psihoterapeut Livia Băețica

Tocmai a fost Ziua Internațională a Îmbrățișărilor, ceea ce mi-a amintit cât de importantă este îmbrățișarea pentru confortul nostru emoțional. Îmbrățișarea este ca un balsam pentru suflet, o binecuvântare și atunci când ești vesel și fericit, dar și atunci când ești trist și treci prin clipe grele.

De ce să aștepți să te îmbrățișeze ceilalți? Începe prin a da tu îmbrățișări, pentru că și aici se respectă legea universală a reciprocității: atunci când dai, primești. Nu ai cum să îmbrățișezi pe cineva fără ca acea persoană să te îmbrățișeze și ea.

Îmbrățișarea deschide inimile, apropie oamenii, atinge sufletele, ne face să fim mai buni și mai calzi. Un gest atât de simplu, dar cu atâta putere de vindecare... În timpul îmbrățișării se eliberează oxitocină, hormonul atașamentului și al iubirii, care ne calmează, reduce nivelul stresului și aduce buna-dispoziție. Avem nevoie de hrană pentru corp, dar și de hrană pentru suflet. De aceea, îmbrățișările îi ajută pe copii să crească sănătoși și echilibrați emoțional, să se simtă iubiți și în siguranță.

Așadar, amintiți-vă zilnic să-i îmbrățișați pe cei dragi: părinți, parteneri de viață, copii, prieteni, până chiar și animale de companie. Fiecare știe cât de plăcut și confortabil este să ții în brațe o pisică și să o mângâi, să o lași să se cuibărească unde vrea ea și să te calmeze torcând. Îmbrățișează din toată inima, cu sinceritate și iubire! Fii cu adevărat deschis sufletește către celălalt! Fii prezent în acea îmbrățișare, cu trupul și inima!

Și dacă într-o zi nu ai pe cine să îmbrățișezi, ce poți să faci? Îmbrățișează-te pe tine însuți! Învăluie-ți sufletul cu căldură, cu iubire și grijă de sine! Ne dorim să fim iubiți, apreciați, sprijiniți emoțional, să ni se acorde atenție, să fim importanți pentru cineva. Și de multe ori cerem toate acestea de la persoanele dragi, în special de la partenerul de cuplu. Așteptăm de la acesta să ne umple golul interior și să ne ofere ceea ce avem nevoie în plan emoțional. Uităm că putem face toate acestea pentru noi. Și atunci de ce să fie starea noastră de bine dependentă de ceilalți, care au și ei viața și problemele lor?

Tu te iubești? Te apreciezi? Te accepți necondiționat, fără să te judeci? Îți place să stai cu tine, îți place compania ta? Dacă răspunsul la aceste întrebări este NU, de ce crezi că ar face altcineva toate acestea pentru tine? ACUM e momentul să devii cel mai bun prieten al tău, să te iubești și să te îmbrățișezi din tot sufletul!

Vă îmbrățișez cu drag,

Livia Băețica

Psihoterapeut de familie şi cuplu

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
imbratisari
suflet
confort
sinceritate
iubire
prietenie

Comentarii

Pagini

Adaugă comentariu nou