Posibilităţile cuantice

[[{"type":"media", "view_mode":"media_large", "fid":"233", "attributes":{"class":"media-image alignleft size-thumbnail wp-image-204", "typeof":"foaf:Image", "style":"float: left; margin-right: 20px;", "width":"150", "height":"112", "alt":"tumblr_majuqx1hsZ1qdc2qio1_400"}}]] Pe baza învăţăturilor orientale tradiţionale, a noilor descoperiri tulburătoare ale fizicii cuantice moderne şi a propriei noastre experienţe personale şi profesionale, vă invităm să vă schimbaţi modul de a gândi despre corpul vostru şi despre a trăi în lume. Oricât de radical ar putea părea, la început, aceste idei, vă încurajăm să încercaţi abordarea practică pe care v-o oferim şi să experimentaţi pentru voi înşivă, modul în care acest program poate să vă revitalizeze corpul şi mintea.

Din perspectiva fizicii cuantice, realitatea este un loc misterios şi magic. Dacă în planul fizic al vieţii de zi cu zi predomină timpul şi spaţiul, iar entropia, declinul şi îmbătrânirea sunt cursul normal al evenimentelor, acestea nu sunt caracteristici ale realităţii cuantice. Tărâmul cuantic este izvorul potenţialităţii pure, dând naştere materiei prime a corpului, minţii şi universului fizic. Tărâmul cuantic este matricea creaţiei, lumea invizibilă unde e proiectat şi ansamblat vizibilul. Principiile fizicii cuantice, în cinci puncte principale sunt:

  1. Pe tărâmul cuantic nu există obiective fixe, doar posibilităţi
  2. Totul este întreţesut şi inseparabil – totul este UNU.
  3. Salturile cuantice sunt caracteristici ale tărâmului cuantic. Un salt cuantic este abilitatea de a te mişca dintr-un loc în altul al spaţiului şi timpului, fără a trebui să treci prin nici un timp sau spaţiu intermediar.
  4. Una dintre alegerile tărâmului cuantic este Principiul Incertitudinii, care afirmă că un eveniment este, în acelaşi timp, şi particulă (materie) şi undă (energie). Intenţia ta este cea care te face să vezi o particulă, sau o undă.
  5. În tărâmul cuantic este necesar un observator, pentru a crea un eveniment. Înainte de a fi observată, o particulă subatomică, există doar ca o particulă virtuală; toate evenimentele sunt virtuale până în clipa în care sunt observate.
  6. Propriul tău sistem corp/minte este şi el o expresie a aceluiaşi câmp cuantic care există peste tot în univers.

Deci, poţi aplica aceste principii cuantice la modul în care îţi priveşti corpul şi îmbătrânirea. Reformulate în termenii corpului tău biologic, acestia ar fi:

  1. Tu nu eşti, pur şi simplu, corpul fizic cu care te identifici din obişnuinţă. Starea ta esenţială este un câmp de posibilităţi infinite.
  2. Corpul tău este inseparabil Una cu întregul univers. Cand eşti perfect sănătos sau întreg, te simţi extins. Devii constrâns, numai când ai un disconfort, sau o boală. Aceasta devine dintr-un sentiment de separare.
  3. Eşti capabil să faci salturi cuantice în percepţie şi interpretare. Cu aceste salturi cuantice poţi modifica nu numai experienţa corpului fizic, ci chiar şi structura sa. Corpul tău fizic este capabil de salturi cuantice, de la o vârstă biologică la alta, fără a trebui să treacă prin toate vârstele intermediare.
  4. Corpul tău este, simultan, material (ca particula) şi nematerial (ca unda). Poţi alege să-ţi simţi corpul fie ca formă fizică, fie ca reţea de energie, transformare şi inteligenţă.
  5. Înainte de a decide ce vârstă biologică alegi să experimentezi, tu eşti toate vârstele biologice posibile. Tu eşti cel care decide ce vârstă biologică vrei să fii.

Dacă alegi să te vezi ca pe o entitate fizică, separată de orice altceva, renunţi la şansa de a inversa procesul de îmbătrânire. Dacă eşti capabil de a te vedea pe tine însuţi ca pe un câmp de posibilităţi, intim legat de toate celelalte, apar noi oportunităţi absolute minunate. Noi vă încurajăm să utilizaţi aceste gânduri, pentru a declanşa o modificare de model în conştiinţa proprie. Cu această modificare poţi câştiga o întelegere complet diferită a sistemului corp/minte în care locuieşti, a lumii pe care o percepi şi a esenţei fiinţei tale.

Faptul de a-ţi vedea corpul din perspectiva fizicii cuantice, îţi deschide noi moduri de a înţelege şi de a trăi experienţa corpului şi a fenomenului de îmbătrânire. Esenţa practică a acestei noi înţelegeri este că fiinţele umane pot întineri".

Întinereşte şi trăieşte mai mult – Dr.Deepak Chopra, Dr. David Simon

 

Tags

fenomen
fizica-cuantica
imbatranire
incertitudine
particula
posibilitati
unda
varsta

Comentarii

Fascinant! Pare imposibil dar trebuie sa incercam .Mecanica cuantica este cea mai mare ispita.Cine poate sa-i reziste? m
Buna dimineata Andreea! isterenanta observatie si f corecta...daca am reusi sa fim mai atenti la ceea ce transmitem celor din jur emotional am fi mai buni poate...ai putea sa imi spui daca se poate descarca de undeva cartea respectiva ? iti doresc sa ai o saptamana usoara! Felicia

Pagini

Adaugă comentariu nou