SAS - Proiectul GAMMA - începutul -

Universul și Conștiinta.

Universul și ConștiințaPot spune că a fost o temă care a crescut în mine dintotdeauna, zi de zi, din momentul în care am început să fiu conștientă de mine.

Universul m-a fascinat în forma lui fizică evocând mereu în interiorul meu vastitatea și eternitatea spiritului. Așa că, la întrebarea: ”Ce este universul?” eu răspund simplu – Conștiință. O conștiință vie, caldă, iubitoare, care se iubește pe sine și orice extindere a ei, care vrea să se extindă să respire și să vibreze prin orice creație a ei.

Această viziune a Conștiinței, care naște totul, m-a cucerit în adolescență când m-am lovit intens de toate curentele filosofice și le-am aprofundat cu conștiinciozitate. Atunci am făcut o alegere, ce m-a urmărit toată viața. Conștiința a fost înaintea a orice există și eu sunt o parte a ei. Tot ce a urmat au fost informații care au venit spre mine și au clădit pas cu pas, un edificiu solid al unei viziuni fundamentate științific. A fost o coerență în acest plan, o coerență subtilă, ce m-a călăuzit în majoritatea situațiilor către cea mai bună decizie pe care o puteam lua în orice moment. Așa am învățat să trăiesc fără regrete, “ce-ar fi fost dacă....” și să cultiv acceptarea a tot ceea ce am fost până acum. Iar dacă vreau să schimb ceva, să mă angajez pur și simplu, în obținerea acelui ceva. Au fost și momente de ruptură a coerenței, și prin ele, am putut înțelege diferența. Ce presupune o acțiune când te lași dus de “valul coerenței interioare” și ce consecințe sau efort presupune acționarea în starea de incoerență, pilot automat (cum mai obișnuiesc să o numesc). Această diferența a fost înțelepciunea trecutului tranformată în “Arta de a trăi”. Am învățat pas cu pas, din propriul meu adevăr, presărat uneori cu extaze, alteori cu pace, sau disperare și lacrimi. Am învățat iar acest act a fost acea alchimie secretă care transformă un metal banal în piatra filosofală. Acum am propria mea piatră filosofală pe care vreau să o arăt tuturor într-un act de dăruire – să spun DA, Există și este câte una pentru fiecare. Tu poți deveni Alchimistul, Magul, Maestrul Pietrei Tale Filosofale. Și laboratorul inimii tale va asista la nenumărate încercări de transmutație până când, într-o noapte magică, camera va fi inundată de fluxul Iluminării tale, de bucuria ta imensă și jocul de culori al transformării finale.

Tot drumul pâna acolo e magic, nu doar momentul transmutației; și magia nu înseamnă doar plus, așa cum o baterie nu poate funcționa cu doi poli de plus, ci înseamnă efortul integrării lui “+” și ”-”, ieșirea din polaritate și înțelegerea adevărului nondual.

Așa că, la un anumit nivel, prin transmutație conții universul în fiecare celulă a ta, și mai mult, ești conștient de asta. Imaginează-ți doar, cum ar fi să te plimbi astăzi privind, prezent, totul în jur cu sentimentul că ești Universul care privește oamenii, zăpada, mașinile, copacii amorțiți de frig, copiii înroșiți de ger și păsările atârnate pe crengi sau fire…luminile din ochii celor de lângă tine și căldura atingerii lor prin haine...si tu ești Universul. Asta este transmutația. Vă aștept.

Diana Ciubotaru – psihologul din Iași

Tags

constiinta
psiholog diana ciubotaru
proiectul Gamma
sas
scoala de activare a sinelui
univers
piatra filosofala
icscc
conectare la sine
dezvoltare personala

Comentarii

Multumesc, da asta e ceea ce traiesc in fiecare clipa.
Ceea ce numesti transmutatie este, aproape, o normalitate in felul meu de a privi in jur. Dintotdeauna am avut o "indeletnicire" neinteleasa in jurul meu: contemplarea naturii! Si in contemplare simt ca tot ce ma inconjoara este interconectat cu interiorul meu. Si chiar mai mult...
Da, ai dreptate, conexiunea la Sinele nostru profund se face spontan si natural atunci cand suntem in armonie si prezenti in propria noastra viata. Felicitari!
Imi place foarte mult aceasta abordare, mai ales ca este o viziune fundamentata stiintific si prin aceasta poti face oameni credinciosi ei (stiintei) sa incerce sa acorde mai multa atentie vietii si "mortii". Mie imi place sa cred, ca sentimentul de deplinate de care spui si pe care il simti atunci cand intrii in contact cu constiinta/universul/ sinele este, de fapt, realizarea conexiunii cu divinitatea care apare in toate culturile si salasluieste in noi. Sper ca despre asta e vorba. Mai am inca multe intrebari. Drumul meu e lung si cam anevoios, dar sper sa jung sa simt ceea ce traiesti tu si altii, in fiecare clipa :). Ultima carte citita pe aceasta tema a fost "Intre nicaieri si altundeva" de Adrian Nuta (daca doreste cineva sa citeasca).
Draga Denisa, fiecare are propriul lui drum de regasire interioara, indiferent cate ocolisuri face, sau cate opriri, sau chiar intoarceri. Odata atins Sinele, insa, nu mai poti uita acest eveniment interior si, va fi ca o lumina secreta ce va apare de nicaieri, cand ai mai multa nevoie de ea. Iti multumesc pentru impartasiri!
Imi imaginez doar, cum ma plimb pe strazile New Yorkului. E seara. Ma uit in calendarul de buzunar si vad 10 Septembrie 2001. Azi, am vazut o stire interesanta pe un post de radio si anume: s-a remarcat o schimbare brusca a constiintei la nivel planetar. In special in America de Nord...frecventa se marise semnificativ. Niste cercetatori au montat pe fiecare continent un dispozitiv care masoara constiinta umana. Ma grabesc sa ii cumpar un cadou iubitei mele; maine este ziua ei. Am ajuns in apartamentul meu, pe Greenwich Street, nr. 196, aproape de cele doua turnuri gemene. Asteptand cu nerabdare ziua de 11/11/2001, am adormit bustean. Ma trezesc, ma uit la ceas, este ora 8:45 dimineata. Iubita mea doarme. Nu vreau sa o trezesc sa ii stric surpriza, e vorba de inelul de logodna la urma urmei. Asta e tot ce imi amintesc din ziua aceea. Au trecut mai bine de 12 ani de atunci si daca ar fi sa definesc sentimentul comun, venit din inima al celor peste 8 miliarde de suflete acela ar fi "FRICA". "Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: Ridică- te şi aruncă-te în mare, şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. (Matei 17.20)" Aceasta povestioara vrea sa remarce ca, oricat de bine ai stapani gandurile ce nu se nasc din inima si oricate carti ai citi, iar sentimentele se vor naste din partea celor ce te manipuleaza, te vei indrepta spre un declin spiritual fara sa evoluezi! Va multumesc!
Inteleg din aceasta poveste ca un mare inamic al conexiunii cu Sinele, din perspectiva dvs., este FRICA, si sunt de acord cu asta. Indiferent din ce motiv ti-e frica, mintea va fi ocupata cu frica si cu gasirea de diverse modalitati de a-i face fata. Asa cum am mai spus, oricat de mult te tine ocupat frica, mai devreme sau mai tarziu, toti au sansa de a vedea dincolo de ea. Va multumesc pentru feedback.
Va multumesc pentru raspuns! Nu stiu daca m-am facut inteles 100% dar vreau sa zic ca mai toata lumea se crede la un anumit nivel spiritual dar nu este ASA doar pentru ca citeste chestii despre unele si despre altele. Situatia in care se afla personajul din povestioara 'stintifico-fantastica' de mai sus o regasesim in toti...sau aproape toti. Si daca depasesti aceasta stare, ea revine si revine si revine la nesfarsit...uneori cand pornesti televizorul sau cand esti in tramvai...sau cand vezi un suflet necajit. Ori pur si simplu iti bei cafeaua si iti suna telefonul care iti aduce o veste proasta, o tragedie. Intrebarea cum putem vedea dincolo de "ea"?
intr-adevar, nivelul spiritual nu este dat de ceea ce ai inteles teoretic ci de adevarurile in care crezi. Cum treci de stare? Sunt cativa pasi, un algoritm -as spune, si e nevoie de o tenacitate imensa pentru a obtine un rezultat masurabil dupa aplicarea acestui algoritm. Si munca ce se face nu e cu lumea din afara ta ci cu propria ta minte. Desi e multa munca, totusi nu e mai putina decat cea depusa sa faci fata consecintelor starii de care vorbeati...deci poti alege pentru ce sa muncesti pana la urma. Va multumesc si eu pentru raspuns.
Va urez succes si voi urmari cu mare interes acest site si toate informatiile postate. Cat despre cursurile oferite nu pot decat sa va felicit . Calitatea si profesionalismul va reprezinta. Eu am gasit exact ceea ce mi-am dorit ...PE VOI :).
iti multumesc Irina, esti deja impreuna cu noi si stii asta...

Pagini

Adaugă comentariu nou