Totdeauna e nevoie de mai mult

safe_image.jpgMajoritatea oamenilor care nu știu cum să se transforme gândesc cam așa: Cum să fac să scap de această senzație? Dacă noutatea acumulării de obiecte noi se erodeză și nu mai funcționează, cum procedează? Își întorc privirea spre lucruri și mai mari, un nivel nou de acumulare, iar strategiile de de evitare li se transformă în dependențe.: Daca iau medicamente/droguri sau beau suficient alcool, senzația o să dispară. Acest lucru venit din afară va produce o transformare chimică internă și o să mă facă să mă simt bine. O să fac cumpărături din greu – chiar dacă nu am bani – pentru că doar așa o să dispară golul. O să văd filme porno... o să joc jocuri de noroc... o să mănânc...

Indiferent care este dependența concretă, oamenii cred că există ceva în exterior care să poată înlătura acel sentiment dinăuntru. Și, nu uitați: suntem în mod firesc, înclinați să asociem ceva din exterior, care face senzația să dispară, cu transformarea noastră chimică internă. Iar dacă acel ceva din exterior ne face să ne simțim bine, atunci ne place. Fugim, așadar din calea a ceea ce ne face să ne simțim rău sau e dureros, și ne îndreptăm spre o stare de bine și de confort sau care ne produce plăcere.

Distruge-ți obiceiurile nocive – Joe Dispenza

De la Diana Ciubotaru – psihologul din Iași

Tags

psiholog diana ciubotaru
Gamma Institute
transformare
ganduri
dependente
sentiment
senzatii

Comentarii

Asa este,dependentele sunt bombonelele pe care le cautam atunci cand viata nu mai este roz pe interior,uitam ca mersul descult te apropie de pamant.

Pagini

Adaugă comentariu nou