Tu cum îți celebrezi feminitatea?

woman-mirror_0.jpg

Tu cum îți celebrezi feminitatea?
by psihoterapeut Raluca Ferchiu

Pe măsură ce ne-m construit identitatea și personalitatea, am înglobat și percepția celor din jur în ceea ce privește modul în care ”ar trebui” să fim. De-a lungul timpului, trăsăturile feminine și cele masculine au ajuns cumva într-o competiție, femeile încercând să își ”forțeze” modul în care simt, gândesc și se comportă, pentru a fi independente complet, mai raționale, mai calculate sau să își exprime mai puțin emoțiile pe care le trăiesc pentru a nu fi vulnerabile. Dar de fapt ce stă în spatele feminității? 

Sunt multe trăsături legate de feminitate, pe care societatea și noi înșine am putea să le valorizăm și să le celebrăm mult mai mult decât o facem acum. Iată câteva dintre trăsăturile feminine pe care le iubim și fără de care relațiile dintre noi ar fi mult mai sărace:

  • Chibzuința în relațiile cu cei din jur. Această trăsătură are multe fețe: sunt lucruri care țin de grijă și considerație față de ceea ce ne înconjoară, iar oamenii chibzuiți au grijă ca lucrurile să curgă într-un mod lin, asigurându-se că cei din jur știu că sunt valorizați și tratați cu respect.
  • Frumusețea. Este ceva candid și delicat în frumusețea feminină; este ceva frapant, dar în același timp neagresiv. Femeile pot fi sensibile și fermecătoare, această trăsătură neputând fi forțată – există pur și simplu în mod natural.
  • Empatia. Această trăsătură se manifestă atunci când vedem o altă persoană suferind și ne conectăm cu durerea ei, încearcând să o facem mai ușor de trecut, chiar dacă tot ceea ce putem face este doar să înțelegem și să fim acolo.
  • Vulnerabilitatea. Să ne asumăm și recunoaștem emoțiile este ceea ce ne conectează unii cu ceilalți. Este o caracteristică puternică și poate deschide drumul spre multă durere și dezamăgre, dar în același timp, este trăsătura care duce spre iubirea profundă și relații autentice.
  • Intuiția. De multe ori ni se întâmplă să avem o senzație despre ce urmează să se întâmple, fie că este ceva pozitiv sau negativ. Ascultăm acea senzație, rezonăm cu ea și poate că de multe ori ne ajută să rezolvăm o situație înainte ca ea să apară. Poate părea ciudat, dar în realitate, înseamnă doar a fi în armonie cu ceea ce ne înconjoară.
  • Răbdarea. Este capacitatea de fi temperați și calmi în timpul unei furtuni. Este abilitatea pe care o învățăm și de multe ori o pierdem în vârtejul vieții de zi cu zi, iar femeile au această capacitate de a avea răbdare cu lucrurile din jur, cu oamenii apropiați și cu relațiile pe care le cultivă.

Bineînțeles că lista continuă și ceea ce este important este să reușim să descoperim în noi atât trăsăturile feminine, cât și cele masculine, să le respectăm și le auzim vocea. Și poate că ne dorim ca societatea și cei din jur să respecte mai mult feminitatea, dar cred cu tărie că noi, femeile putem începe să ne respectăm mai mult, să ne iubim mai mult și să ne valorizăm mai mult, celebrând faptul că suntem femei. Vom învăța să facem asta împreună, în întâlnirile noastre și vă invităm la workshop-ul în aer liber – FREE WOMAN: Feminitate și well-being, de joi, 25 august 2016, de la ora 18.00.

Cu drag,
Raluca Ferchiu
Psihoterapeut GAMMA Clinic Psychology
http://www.gammainstitute.ro/ro/blog/free-woman-feminitate-si-well-being

 

Tags

psiholog bun iasi
psihoterapie
feminitate
femeie
implinire
incredere
iubire
siguranta
dezvoltare personala
workshop
wellbeing

Adaugă comentariu nou