Ianuarie 2014

NOUTĂȚI LUNA FEBRUARIE

Dezvoltare personală- Cuplu sănătos și suveran de la co-dependență la co-creație

SSF diviziune a ICSCC, organizează workshop-ul de dezvoltare personală, adresat publicului larg - "Cuplu sănătos și suveran de la co-dependență la co-creație”

Acest eveniment se adresează tuturor celor care sunt în procesul construirii unei relații de cuplu, sau se reinventează pe ei înșiși în relație. Are potențialul de a amplifica schimbările inițiate deja sau de a clarifica întrebări nespuse ce planează asupra membrilor cuplului.

Obiective:

1. Înțelegerea cuplului din care faci parte ca un organism viu care are nevoile lui și conștiința lui.

2. Conștientizarea responsabilității pe care fiecare o are pentru a proteja organismul-cuplu. Înțelegerea implicațiilor viziunii "cuplu=organism viu" sunt că, orice acțiuni prin care te faci pe tine să suferi sau îl faci pe partener să sufere, duc la rănirea organismului numit cuplu.

3. Identificarea dependenței de partener și înțelegerea pașilor către schimbare. Exercițiu de transformare.

SAS - Proiectul GAMMA - începutul -

Universul și Conștiinta

Universul și ConștiințaPot spune că a fost o temă care a crescut în mine dintotdeauna, zi de zi, din momentul în care am început să fiu conștientă de mine.

Universul m-a fascinat în forma lui fizică evocând mereu în interiorul meu vastitatea și eternitatea spiritului. Așa că, la întrebarea: ”Ce este universul?” eu răspund simplu – Conștiință. O conștiință vie, caldă, iubitoare, care se iubește pe sine și orice extindere a ei, care vrea să se extindă să respire și să vibreze prin orice creație a ei.

Această viziune a Conștiinței, care naște totul, m-a cucerit în adolescență când m-am lovit intens de toate curentele filosofice și le-am aprofundat cu conștiinciozitate. Atunci am făcut o alegere, ce m-a urmărit toată viața. Conștiința a fost înaintea a orice există și eu sunt o parte a ei. 

Scoala de Activare a Sinelui lanseaza un nou proiect

Proiectul de dezvoltare personala GAMMA

Scoala de Activare a Sinelui ( o diviziune a Institutului de cercetare și studiu a conștiintei cuantice-GAMMA) lansează proiectul "GAMMA" pentru a veni în întâmpinarea celor interesați de dezvoltare personală, psihologie, spiritualitate și știință. Scopul proiectului este de a facilita accesul liber la cunoaștere și informația din domeniile menționate anterior și de a dezvolta mai departe această cunoaștere prin participarea liberă a celor interesați. În acest sens, s-au stabilit 11 teme sau topici de lucru lunare, ce vor fi susținute prin recomandări de lecturi și selecții bibliografice, fragmente de texte și filme documentare ce pot fi urmărite on-line, ateliere de practică și workshop-uri gratuite pentru aprofundare și interacțiune directă a participanților, conferințe on-line. Sugestiile și feedback-urile voastre pe parcursul desfășurării proiectului ne vor fi de un real folos pentru a perfecționa acest proiect care se naște din pasiunea noastră pentru cunoaștere. 

Scoala Sistemica de Formare - proiectul "TERAPIA" februarie I

OGLINDAAstăzi vă invitam să reflectați asupra temei din aceasta lună, Școala narativă de cuplu. Autorii acestui curent sunt Jill Freedman și Gene Combs, un cuplu deosebit pe care am avut privilegiul să-l cunosc personal și să particip la workshop-urile lor în 2005 în cadrul unui Congres Internațional al Terapiei de familie în Olanda. Din start, mix-ul dintre blândețea si fermitatea discursului lor, m-au cucerit. Cu o atitudine autentică, simplă și deschisă au dat tuturor participanților cheia relaționării cu un cuplu din perspectiva terapiei narative. Voi trezi curiozitatea voastră cu câteva recomandări pe care ei le dau terapeuților în sensul de a reflecta asupra propriilor lor acțiuni și discursuri interioare și de a le lăsa să evolueze în permanență pentru a nu deveni autolimitative.

Scoala Sistemica de Formare - proiectul "TERAPIA"

arborele cunoasteriiScoala Sistemica de Formare lansează anul acesta un program virtual de susţinere a terapeuţilor in formare sau autonomi. În acest context, vor aparea lunar recomandări de lecturi pe diverse topici din literatura de specialitate, fragmente de exerciţii care stimulează construirea sănătoasă a identităţii de terapeut sau link-uri către biblioteci on-line care pun gratuit materiale la dispoziţia cititorilor.