Octombrie 2015

Si despartirile dor cateodata...

alone.jpegSi despartirile dor cateodata...

by psiholog sub supervizare Mădălina Belcescu

Există anumite momente în viaţa de adult când ai impresia că nu ai mai vrea să fii în acel context şi te retragi spre zone mai sigure, în care ajungi să te simţi mai securizat. Momentele de criză te dezorientează şi te fac să cauţi medii în care poţi sta liniştit pentru a-ţi vindeca rănile.
Fiecare gestionează pierderile diferit – pierderea unei relaţii de cuplu te poate readuce în circumstanţele în care îţi doreşti să nu mai fii în nici o relaţie, la fel cum un eveniment dificil te poate arunca într-o relaţie pe care nu ţi-o doreşti pentru simplul motiv că în acele momente dificile nu ai ştiut să fii singur.  

TU ce iei cu tine cand te lansezi in viata?

bagaj.jpgModul în care ne lansăm în viață ne va rămâne întotdeauna întipărit în minte – de la prima chirie, prima mâncare arsă, prima curățenie generală fără de care nu se mai putea trăi, până la sentimentul interior de libertate combinat cu teama de a nu greși în alegerile pe care le facem.
Atunci când pleci de acasă și îți construiești propriul drum, nu pleci fără a te pregăti înainte, fără a-ți face bagajul. 

FREE TEENS: Experimentează și pune-ți visele în aplicare!

free_teens_3_1.jpgSeria FREE TEENS se adresează tinerilor şi provocărilor lansării în viaţă. Sunt invitaţi să participe toţi cei care au întrebări sau caută răspunsuri la problemele apărute în această perioadă a vieţii. Al treilea workshop din cadrul seriei FREE TEENS va fi un workshop dedicat viselor și se numește FREE TEENS: Experimentează și pune-ți visele în aplicare! Vom vorbi despre puterea voinței și despre cum ne putem îndeplini visele, prin stabilirea unor obiective care să fie în concordanță cu interiorul și aspirațiile noastre; dacă știm ce vrem să obținem, cu siguranță avem tot potențialul de care avem nevoie pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

FREE COUPLE: Fericire in minim doi

free_couple.jpgPrin intermediul acestui workshop ne propunem să explorăm împreună canalele specifice în care voi doi sunteți conectați în această entitate nouă a cuplului pe care îl formați. Împreună vom analiza modurile benefice ale conexiunii relaționale, din punct de vedere emoțional, fizic și al sistemului familial din care faceți parte, cu scopul de a identifica ce e potrivit pentru creșterea voastră personală.

În același timp, vom analiza și modalitățile mai puțin eficiente în care cuplul vostru este conectat, fie că acestea sunt conștiente sau nu. Spre exemplu, dacă împărtășești cu partenerul tău de cuplu doar emoțiile negative pe care le-ai experimentat într-o zi, poate ar fi bine să îți reconsideri poziția și să te întrebi de ce ea/el s-a transformat în coșul de gunoi al emoțiilor tale, la fel de bine cum propriul partener se poate întreba cum de acceptă să fie numai receptorul lucrurilor negative din viața ta.

În concluzie, dacă vrei să te conectezi sau să te reconectezi cu partenerul tău într-un mod sănătos și benefic pentru dezvoltarea armonioasă a cuplului vostru, vă invit pe amândoi la un prim workshop în care să conectăm piesele de puzzle ale relației voastre.

FREE HARMONY: Gestionarea sănătoasă a emoțiilor și a stresului

free_harmony_3_poster.jpgȚi s-a întâmplat vreodată să nu te poți controla când erai nervos/nervoasă? Să fii trist(ă) și să nu ai cu cine vorbi? Să ai diferite frici: de eșec, de a vorbi în public, de ceilalți? Să fii stresat(ă) la locul de muncă și să te simți copleșit(ă)? Sau ești genul de persoană care nu exprimă ceea ce simte, chiar și atunci când în interior trăiești o adevărată furtună? Cu toții trăim zilnic emoții de toate felurile. Pe cele pozitive (bucurie, entuziam, dragoste, etc.) ni le dorim, însă cele negative uneori ne dau bătăi de cap. De fapt, nici nu există emoții rele, atât timp cât ne împrietenim cu ele și știm să restabilim starea de armonie interioară. De aceea, te invit la workshopul de „Gestionare sănătoasă a emoțiilor și stresului” să descoperim împreună cum să facem față mai bine emoțiilor și stresului, în vederea obținerii și menținerii stării de sănătate.

  •  
  • 1 din 4