August 2016

Cum sa-ti negociezi fericirea in cuplu. Atelier practic pentru cei ce vor sa se dezvolte frumos impreuna!

poster_final_2.jpgCum sa-ti negociezi fericirea in cuplu.
Atelier practic pentru cei ce vor sa se dezvolte frumos impreuna!

Oare ce se intamplă cu dragostea după căsătorie?
Dacă la început iubirea e doar un sentiment de fluturi în stomac, de zbor și de placere, după căsătorie ea se transformă....în ce anume, depinde doar de noi. Dacă aleg in mod conștient să fie o decizie pe care o iau zilnic, de a fi alături de partenerul pe care eu mi l-am ales, din dorința sinceră și profundă de a-i oferi ce este mai bun din mine, și dacă partenerul meu ia aceeasi decizie, avem toate șansele să sărbătorim nunta de aur, dacă nu si pe cea de platină.... Vă aștept să redefinim iubirea in doi, pe 21 septembrie la Gamma Clinic Psychology! Completează aici formularul de înscriere.
 

 

 

Cum sa-ti ajuti copilul devenit adolescent sa-si faca prieteni buni.

foto.jpgCum să-ţi ajuti copilul devenit adolescent să-şi facă prieteni buni.
by psihoterapeut sub supervizare Mihaela Cojan

Pentru că sunt psihoterapeut de cuplu şi familie, dar şi pentru că sunt mamă de viitoare adolescentă, sunt mereu în căutare de noi informaţii privind lumea de acum a adolescenţilor şi mai ales despre cele mai sănătoase modalităţi de ghidare a lor spre o tinereţe de vis. Ultimul articol citit zilele trecute pe această temă chiar mi-a plăcut şi m-am decis să-l traduc şi să vi-l împărtăşesc şi vouă. Sugestiile de mai jos sunt obişnuite în literatura americană şi nu numai, dar pentru noi unele pot părea surprinzătoare sau greu de aplicat.

Tu cum îți celebrezi feminitatea?

woman-mirror.jpgTu cum îți celebrezi feminitatea? 
by psihoterapeut Raluca Ferchiu

Pe măsură ce ne-m construit identitatea și personalitatea, am înglobat și percepția celor din jur în ceea ce privește modul în care ”ar trebui” să fim. De-a lungul timpului, trăsăturile feminine și cele masculine au ajuns cumva într-o competiție, femeile încercând să își ”forțeze” modul în care simt, gândesc și se comportă, pentru a fi independente complet, mai raționale, mai calculate sau să își exprime mai puțin emoțiile pe care le trăiesc pentru a nu fi vulnerabile. Dar de fapt ce stă în spatele feminității? 

Tai Chi-ul, calea armoniei interioare

livia_4_tc.jpgTai Chi-ul, calea armoniei interioare
By psihoterapeut Livia Băețica

Tai Chi-ul a fost declarat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind cea mai sănătoasă formă de exerciţiu fizic, care poate fi practicată la orice vârstă.  Tot OMS defineşte sănătatea ca starea de bine bio-psiho-social şi spiritual, de unde deducem că Tai Chi-ul are efecte benefice şi în plan psihologic. Tai Chi-ul poate fi privit ca fiind o gimnastică energetică, cu efecte pozitive asupra sănătăţii, dar şi ca meditaţie în mişcare. Şi s-a demonstrat că meditaţia are efect de echilibrare psihică, linişteşte avalanşa de gânduri care ne populează în mod obişnuit mintea, ne ajută în gestionarea emoţiilor şi ne dă o stare interioară de bine. 

Maestru sau Campion?

black_yo-yo_master.jpgMaestru sau Campion?
by psihoterapeut în supervizare Mădălina Belcescu

Fiecare dintre noi are anumite abilități pe care și le cultivă mai mult decât pe altele deoarece prin practicarea lor obține mai multă satisfacție. Dacă de obicei ne referim la propria persoană prin definirea rolurilor pe care le îndeplinim încă de la cele mai mici vârste (Eu sunt… copil, elev, fiu/fiică, frate/soră, nepot/nepoată, partener de cuplu, SuperErou în devenire…), azi aș vrea să explorăm modul în care îndeplinim toate aceste roluri și la abilitățile specifice necesare pentru a deveni „experți” într-un anume rol (Eu pot să…). De fapt, expertiza într-un anumit rol se referă la caracteristicile pe care fiecare le atribuie acelei funcții pe baza modelelor învățate de la ceilalți, de unde și diferențele între ce înseamnă un partener „potrivit”, un părinte „bun”, un copil „cuminte”, un „profesionist desăvârșit” în funcție de criteriile din mintea fiecăruia

  •  
  • 1 din 2