Mai 2014

Bucurati-vă de minte!

Frumusetea mintiiUneori te simti epuizat(ă) de lupta cu mintea ta? Atunci, renunță la luptă! Mintea este ca un ocean, valurile ei te vor copleși la un moment dat și tu te vei simți revoltat și supărat pe ea. Și războiul va continua până când tu te vei declara epuizat și învins. 
 
Din acest articol afli cum să te porți cu mintea ta, astfel încât ea să se transforme din dușman și autosabotor, în servitorul tau. 
 
Și nu uita, următorul pas de făcut în acest proces de devenire: shimbarea informațiilor în experiență personală. Informațiile fără practică, nu sunt convingătoare pentru minte. Experiența însă, da.

Înscrie-te aici și află cum să-ți savurezi mintea.

Găsirea adevăratei surse

sentimenteCând îți vezi un prieten și simți deodată bucurie în inimă, concentrează-te pe această bucurie. Simte-o și fii ea și întâlnește-te cu prietenul în timp ce ești conștient și ești plin de dragoste. Lasă prietenul să fie la periferie, iar tu vei rămâne atent la sentimentul de fericire. 

Aceasta poate fi făcută în multe alte situații. Soarele răsare, iar deodată simți cum crește ceva în tine. Uită de soare; lasă-l să rămână la periferie. Tu vei fi atent la sentimentul de creștere a energiei. În clipa în care te uiți la el, ea se va răspândi. Va deveni întregul tău corp, întreaga ta ființă. Și nu fi numai un observator; contopește-te cu asta. Există câteva momente când simți bucurie, fericire, veselie, dar nu le bagi în seamă, devii atent la obiect. 

Meditatia prin râs

meditatia prin rasInstrucțiuni

În fiecare dimineață, la trezire, înainte de a deschide ochii, întinde-te ca o  pisică. Întinde fiecare fibră a corpului tău. După trei sau patru minute, cu ochii încă închiși, începi să râzi. Timp de cinci minute trebuie să râzi.

În curând sunetul încercării tale va cauza un râs natural. Lasă-te dus de râs. Pot trece câteva zile până când se va întâmpla cu adevărat, pentru că nu suntem deloc obișnuiți cu acest fenomen. 

Transformati-vă mintea

 inspir expirOri de câte ori doriți să schimbați o structură mentală care a devenit o obișnuință, cea mai bună cale este respirația. Toate structurile mentale sunt asociate cu structuri ale respirației. Schimbați-vă modul de a respira și mintea se va schimba imediat, instantaneu. Încercați! 

Ori de câte ori în mintea dumneavoastră apare o critică și sunteți pe punctul de a recădea într-o veche obișnuință, expirați imediat - ca și cum ați expulza critica odată cu aerul inspirat. Expirați profund, sugându-va stomacul. În timp ce expulzați aerul, simțiți sau vizualizați expulzarea simultană a gândului.

 Apoi inspirați aer proaspăt, profund, de două sau de trei ori.